Onze service
concept ontwikkeling
schetsconcept
presentatie
marketing strategie
route to market

Loos Betonreparaties

In drie stappen naar een weergaloos fietspad
In drie stappen naar een weergaloos fietspad

Een idee zonder plan is een droom. Daarom gingen wij deze droom verwezenlijken voor René Gilling. Als eigenaar van Loos Betonreparties is hij al jaren dé expert voor alle soorten betonproblemen. Eén droom die hij nog altijd heeft komt telkens terug wanneer hij over een fietspad rijdt met veel hobbels en barsten: de fietspaden in Nederland puntgaaf en veilig maken voor alle fietsers.

Enig probleem: repartie en onderhoud van fietspaden is in beheer van lokale gemeenten. Om van deze droom een idee te maken, moest er dus een plan komen dat zó goed was, dat de gemeente het simpelweg niet kon weigeren…

HET TAILOR-MADE VERHAAL
Om gemeenten te overtuigen de werkzaamheden voortaan uit te besteden, moest allereerst de significantie van het probleem worden aangetoond. Ook moest er een concreet plan komen, dat kosten efficiënt was én MVO-proof.

Het probleem van slecht onderhouden fietspaden
Nederland is het grootste fietsland ter wereld, met in totaal zo’n 37.000 kilometer fietspad. We onderzochten deze markt en kwamen tot interessante inzichten. Zo zijn fietsers betrokken bij een kwart van alle verkeersongevallen. Een derde hiervan betreft een eenzijdig ongeluk waarbij tien procent wordt veroorzaakt door slecht wegdek. Dit komt neer op vele duizenden fietsers per jaar die ten val komen, met alle gevolgen van dien. En hoewel gemeentes aansprakelijk zijn voor deze schade, is het huidige proces van reparatie dermate arbeidsintensief dat dit vaak niet snel genoeg of zelfs helemaal niet plaatsvindt. Een ideale kans dus voor Loos Betonreparaties.

De kracht van de ‘WOW-oplossing’
Het voordeel van een expert is dat deze oplossingen heeft die jijzelf niet kan bedenken. Dit ‘wow-gevoel’ zorgt voor vertrouwen. Als dit ook nog kosten efficiënt is creëer je helemaal een win-win.
Met de kennis van Loos Betonreparaties bedachten wij een plan waarbij niet het hele fietspad overhoop werd gehaald, maar een speciale betonschuurmachine de oneffenheden wegschuurde. Een enorme tijdsbesparing die bovendien slechts twee arbeidskrachten nodig heeft. Eén gespecialiseerde bestuurder en één verkeersregelaar, een ideale functie voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit idee vingen we in een eenvoudig driestappenplan met de treffende titel ‘Een weergaloos fietspad’:
1. Speciaal ontwikkelde wagentjes voeren een controle uit van het fietspad.
2. De gemeente ontvangt een compleet overzicht van alle beschadigingen van het wegdek.
3. De specialisten van Loos Betonreparaties herstellen het wegdek.

Kosten efficiënt, maatschappelijk betrokken én volledige ontzorging. Zeg daar nog maar eens nee tegen.

HET RESULTAAT
René Gilling en Loos Betonreparaties hadden niet langer een droom, maar een concreet plan inclusief statistische onderbouwing en een krachtige belofte. Klaar om naar gemeentes te gaan en in elke plaats in Nederland een weergaloos fietspad te realiseren.

We don’t have all the answers.
Just the tireless curiosity to
pursue them.