Onze service
Concept Development
Visual Design
Print
Marketing Design

Mega Yacht Legend

Een conceptboek net zo indrukwekkend als het jacht
Maar weinig jachten kunnen tippen aan de Motor Yacht Legend. In 1974 gebouwd als Klasse 1 IJsbreker, werd dit schip na haar pensioen volledig getransformeerd tot een luxueus superjacht met plaats voor 26 gasten, een eigen helikopter deck en gloednieuwe onderzeeër.

De Legend werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de prestigieuze Monaco Yachts Show 2017. Ons werd gevraagd een simpele brochure te maken met de verhuurmogelijkheden van deze jacht. Maar wij hadden andere plannen…

HET TAILOR-MADE VERHAAL
Een imposante jacht als de Legend verdient een net zo imposante promo. Daarom bedachten we het plan een boekwerk te maken met een grootte en grandeur die net zo indrukwekkend is als de jacht zelf. Ontworpen niet als losstaand item, maar als een verlenging van de Legend zelf. Zo was het boek volledig uitklapbaar tot een drie meter lang boekwerk. Men las niet alleen over de Legend, maar ervaarde eigenhandig de indrukwekkende grootte van het schip. De kaft was gemaakt van hetzelfde leer dat op de jacht wordt gebruikt, om mensen al tijdens het lezen het gevoel te geven dat ze op een vijfsterren expeditie zijn.

Luxury is about the freedom to discover
Qua inhoud was de uitdaging om het verhaal van de Legend op treffende wijze te vertellen. Op een prestigieus event als de Monaco Yachts Show ben je namelijk zeker niet de enige met een luxe ingericht schip. Waar de Legend dankzij haar ijsbreker-verleden wel uniek in is, is haar kracht, robuustheid en veiligheid. Hierdoor brengt het je op adembenemende plekken die voor andere jachten onbegaanbaar zijn. We gaven luxe een nieuwe betekenis (‘Luxury is not only about comfort and extraordinary service, it’s about unique experiences too) en beschreven in het boek een tweetal meerdaagse bijzondere excursies in Canada en Groenland, waarbij elke dag unieke locaties werden aangedaan. Zo kregen lezers het gevoel dat luxe niet alleen in inrichting zit, maar ook in de vrijheid om nieuwe plekken te ontdekken.

HET RESULTAAT
Zowel het imposante boekwerk als de inhoud sloegen direct aan. Bezoekers stonden massaal in de rij voor een rondleiding op de Legend, en in het drie dagen durende event was de jacht al voor acht maanden volgeboekt.

We don’t have all the answers.
Just the tireless curiosity to
pursue them.