Onze service
Fotoshoot briefing
Shotlist
Story line
Productie

Dutch Charter Group

De overtuigingskracht van echt goede fotografie en video
Het zeiljacht Borkumriff II is een waar icoon en lijkt zo weggevaren te zijn uit de jaren vijftig.

De jacht wordt particulier verhuurd, en richt zich met name op gezinnen. Echter: deze potentiele huurders zien de jacht niet in het echt, maar beslissen op basis van een aantal foto’s en video of ze de Borkumriff II voor een astronomisch bedrag willen charteren. Daarom moet dit beeldmateriaal van absolute topkwaliteit zijn, waarbij alle details moeten kloppen. Het perfecte plaatje. Voor deze uitdaging werden wij ingeschakeld.

HET TAILOR-MADE VERHAAL
Bij projecten als deze is het vinden van de juiste foto- en videograaf essentieel. Dankzij ons grote netwerk in binnen- en buitenland weten wij hier altijd in te slagen. Daarnaast wisten we dat het machtige gevoel op volle zee te varen met niets dan water om je heen alleen vanuit de lucht is te vangen. Daarom huurden we als finishing touch ook een drone pilot in.

Naast het selecteren van deze vakmensen is de voorbereiding van groot belang. Zo speelt het weer een cruciale rol. Aangezien de Borkumriff II in Nederland was gesitueerd, was zon en blauwe lucht niet vanzelfsprekend. Wachtend op het juiste weather window, zorgden we ervoor dat iedereen, inclusief de kapitein, stand-by stond. Toen het groene licht kwam, konden we binnen zes uur uitvaren en onder de allerbeste omstandigheden het beeldmateriaal schieten.

Zowel in video als fotografie vertelden we een eenduidig verhaal: dat van een iconisch zeiljacht, dat ondanks haar luxe ook de gemoedelijkheid en sfeer uitstraalt waar je als gezin naar op zoek bent. Een jacht van klassieke schoonheid, waar je tegelijkertijd je kinderen over het deck kunt zien rennen. Het ideale avontuur om als familie te ondernemen.

HET RESULTAAT
De combinatie van de juiste mensen en de beste weersomstandigheden betaalde zich uit. De foto’s en video gaven de klasse en sfeer van de jacht II uitstekend weer. Want zegt nou zelf, wie zou er niet een weekje weg willen op de Sailing Yacht Borkumriff II?

We don’t have all the answers.
Just the tireless curiosity to
pursue them.